În Brazilia, încercarea de a face check-in mai devreme și check-out mai târziu a devenit la modă. Dacă nu permiteți acest lucru, devine motiv pentru o notă de 3.
Mulțumesc, Geraldo, este foarte interesant, deoarece arată și cât de mult pot varia așteptările în funcție de piețe și de obiceiurile călătorilor.
Dar exemplul dvs. ridică o întrebare reală: unde trageți personal limita între a oferi o ospitalitate excelentă și a evita ca anumite servicii suplimentare să fie considerate ca fiind datorate în mod automat?
Aș fi curios să aflu părerea dvs. despre acest lucru, în special în ceea ce privește check-in-ul mai devreme și check-out-ul mai târziu.
La proprietatea mea am încetat să mai accept, fără teama de represalii în recenzii. De fiecare dată când primesc o rezervare, trimit un mesaj în care întreb dacă oaspetele a luat în considerare orele de check-in și check-out, orele zborurilor de sosire și de plecare. Dacă are nevoie de mai mult timp în proprietate, să rezerve deja încă o noapte la sosire sau la plecare, astfel încât să aibă o călătorie mai confortabilă, fără grabă, fără stres. Și am renunțat la ideea de a percepe o sumă suplimentară pentru check-in-ul anticipat sau check-out-ul târziu. Chiar și pentru că suma mică percepută în plus nu merită, ar ocupa încă o noapte.